LIVE Programma

DatumsLaiksNosaukumsNorises vieta
eskimos banner 2020

Rīgas Futbola federācija (RFF) piedāvā interviju ar triju dažādu vecuma grupu – U-13, U-14, U-15 – Rīgas talantīgāko spēlētāju veidoto izlašu galveno treneri Ruslanu Petkeviču, kurā futbola speciālists atskatās un izvērtē paveikto darbu šajā gadā.

Rīgas izlasēm šogad izdevās uzvarēt visu triju vecumgrupu reģionālos turnīrus. Kā vērtē spēlētāju parādīto sniegumu?

Futbolistiem nebija izvirzīts konkrēts uzdevums izcīnīt pirmās vietas. Galvenais uzdevums man kā galvenajam trenerim bija apskatīties un izvērtēt pēc iespējas plašāku loku kandidātu, talantīgākos Latvijas galvaspilsētas spēlētājus, ļaujot viņiem iegūt spēļu praksi. Puiši noskaņojās un patiešām parādīja savas labākās īpašības. Pieļauju, ka bijām labāk sagatavoti nekā citu reģionu komandas. Tomēr vēlreiz atkārtošu – galvenais mērķis nebija uzvarēt. Futbolisti atdeva visus spēkus laukumā un ar kvalitatīvu darbu izmantoja iespēju uzvarēt.

Šogad vīrusa izraisītās pandēmijas dēļ tika izmainīts turnīra formāts, kā rezultātā nesanāca tik daudz laika pavadīt kopā un pastrādāt pie tehniski un taktiski stiprajām un vājajām vietām. No otras puses – izdevās piesaistīt vairāk papildus futbolistus un veikt lielāku sastāva rotāciju.

Cik liela atšķirība meistarības ziņā vērojama starp dažādu reģionu izlasēm?

Rīgas komandas allaž bijušas favorītu statusā, tomēr ar katru gadu paliek arvien grūtāk un grūtāk to apliecināt laukumā. Arī šis turnīrs nebija izņēmums. Ļoti labas izlases ir Latgales reģionam, tāpat nopietnu konkurenci sastādīja Zemgales futbolisti. Varbūt nedaudz meistarības ziņā iepaliek Ziemeļaustrumu reģions, tomēr arī tur atrodami talantīgi spēlētāji.

Kā vērtē katras atsevišķās vecuma grupas sniegumu?

Jaunākā jeb U-13 izlase pirmo reizi izgāja uz lielā laukuma un skaidrs, ka pret šiem futbolistiem bija mazāk prasību, jo viņi tikai vēl sāk iegūt pilnvērtīgu informāciju spēlei lielajā laukumā. Abi pārējie vecumi ir jau ar pieredzi. Neraugoties uz to, ka individuālās sagatavotības līmenis dažādos klubos atšķiras, futbolisti ātri adaptējās treneru štāba prasībām un apliecināja sevi ar kvalitatīvu darbu laukumā.

Cik lielu ietekmi uz darbu ar reģionālajām izlasēm šajā gadā atstāja “COVID-19” izraisītās sekas?

Šajā ziņā nācās saskarties ar laika deficītu. Vīrusa dēļ jaunatnes čempionāts sākās tikai 4. jūlijā, un man bija tikai viens kalendārais mēnesis, lai paspētu apskatīties kandidātus visās trijās vecuma grupās. Katru nedēļu pabiju piecās vai sešās spēlēs, braucu no stadiona uz stadiona, konsultējos ar treneriem. Ja 2005. un 2006. gadā dzimušos futbolistus zināju labāk, tad par 2007. gada spēlētājiem vajadzēja ievākt vairāk informācijas.

Katrai izlasei izdevās īstenot vienu īsu treniņnometni, un tā arī bija vienīgā aktivitāte, neskaitot pašus reģionālo izlašu turnīrus. Ar U-13 izlasi cerējām doties uz starptautisku turnīru Lietuvā, taču pandēmija šim plānam pārvilka svītru pāri.

Skaidrs, ka gribējās vairāk laika ieguldīt treniņu darbā, tomēr jāprot piemēroties arī šādiem sarežģītiem apstākļiem kā tagad. Nevienam nebija viegli – arī man.

Tavs novēlējums futbola sabiedrībai šajā izaicinājumiem pilnajā laikā.

Gribu pateikt lielu paldies treneriem par viņu paveikto darbu. Futbolisti ar katru gadu kļūst tehniskāki un kvalificētāki – tas ir acīmredzami! Turklāt vēlos pateikties ne tikai Rīgas treneriem, bet arī reģionu speciālistiem. Jo stiprāki kļūs mūsu pretinieki, jo pilnvērtīgāk norisināsies futbolistu attīstība. Pašiem spēlētājiem vēlu turpināt attīstīties individuāli, īstenot treniņu programmas, izmantojot arī interneta sniegtās iespējas, un allaž vaicāt pēc padoma saviem treneriem. Un nobeigumā – vecākiem vēlu atbalstīt bērnus visos iespējamos veidos, kā arī allaž ieklausīties treneru padomos. Treneri nekad nevēlēs neko sliktu.

Pie viena, izmantojot iespēju, vēlos Jaunajā 2021. gadā visiem novēlēt stipru veselību un veiksmi, jo visu pārējo katrs var sasniegt pats ar neatlaidīgu darbu un pareizu attieksmi. Ceru, ka nākamajā gadā Latvijas futbols attīstīsies arvien vairāk, un mūsu vidū atradīsies daudz jaunu, talantīgu un spējīgu spēlētāju.

Būsim pozitīvi un spēlēsim futbolu ar prieku!

RFF sadarbības partneri / ģenerālsponsori un tehniskie atbalstītāji / partneri


Stratēģiskie sadarbības partneri
 
lff logo
lass logo 2022
rigas dome logo
logo arena n
fta logo

Partneri
          lerona logo

Ģenerālsponsori un tehniskie atbalstītāji

  synottip-logo
 
adidas logo
komanda-2020
 
baltic xl logo strong apsardze logo

Partneri
      lerona logo    

Partneri
 eskimos_logo_2020.jpg
stelpes 2023
pantone logo mezpils logo beerhouse logo 2019

Partneri
    lerona logo