LIVE Programma

DatumsLaiksNosaukumsNorises vieta
eskimos banner 2020

Par aprīlī notikušā Rīgas skolu kausa izcīņas telpu futbolā uzvarētāju zēnu konkurencē kļuva Rīgas Hanzas vidusskola, kamēr meiteņu konkurencē triumfēja 71. vidusskolas vienība.

Atbilstoši sacensību reglamentam Latvijas galvaspilsētas zēnu turnīra izspēles kārtība risinājās trīs posmos. Pirmajā no tiem visas 30 komandas tika sadalītas 5 apakšgrupās, aizvadot apļa turnīru un divām labākajām vienībām no katras grupas kvalificējoties otrajam posmam, kur desmit komandas divās apakšgrupās noskaidroja četras dalībnieces Rīgas fināla posmam. Finālā šīs vienības, aizvadot pusfināla un fināla cīņas, sadalīja ceļazīmi uz Latvijas mēroga finālturnīru.

Zēnu sacensībās pirmās kārtas barjeru pārvarēja Rīgas Rīnūžu vidusskola, Ķengaraga vidusskola, Purvciema vidusskola, Sergeja Žoltoka vidusskola, Hanzas vidusskola, Rīgas Valsts 1.ģimnāzija, Zolitūdes ģimnāzija, Rīgas Valsts 3.ģimnāzija, Rīgas 49. vidusskola un 71. vidusskola, kamēr otrajam etapam kvalificējās 49. vidusskola, Hanzas vidusskola, Purvciema vidusskola un Ķengaraga vidusskola.

5. aprīlī Rīgas 49. vidusskolas sporta zālē notikušajā pusfinālā Hanzas vidusskola pārspēja Rīgas Purvciema vidusskolu (2:1), savukārt Ķengaraga vidusskola ar rezultātu 3:1 soda sitienu sērijā (pamatlaikā 1:1) uzveica 49. vidusskolu. Izšķirošajā fināla duelī Hanzas vidusskola ar minimālu 1:0 handikapu pārspēja Ķengaraga vidusskolu, tādējādi kļūstot par Latvijas galvaspilsētas spēcīgāko vienību un pārstāvot Rīgu valsts mēroga finālsacensībās, kas risinājās Telpu futbola svētku ietvaros “Elektrum” Olimpiskajā centrā, kur sešu dalībnieču konkurencē izcīnīja trešo vietu.

Tikmēr meiteņu sacensībās, kur startēja septiņas vienības, fināla posmam kvalificējās 95. vidusskola, Rīgas Valsts vācu ģimnāzija, 49. vidusskola un 71. vidusskola. Mačos par vietu finālā, kas risinājās 4. aprīlī arī 49. vidusskolas sporta zālē, Valsts vācu ģimnāzija uzveica 95. vidusskolu (3:1), kamēr 71. vidusskola sarūgtināja sacensību “saimnieces” – 3:0. Fināla duelī 71. vidusskola Valsts vācu ģimnāziju pārspēja ar rezultātu 2:0, kvalificējoties Latvijas finālsacensībām, kur samēroja spēkus ar Jelgavas Tehnikuma vienību, triumfējot ar 2:0.

“Tieši šim vidusskolas vecumam Latvijas Futbola federācija neorganizē skolu finālturnīru un vienlaikus arī neuzstāj, lai ar to nodarbotos reģionos, tādēļ ļoti patīkami, ka Latvijas Telpu futbola asociācija turpina iesākto tradīciju, organizējot Rīgas skolu kausu telpu futbolā vidusskolu audzēkņiem par spīti tam, ka šajā sezonā to bija īpaši grūti paveikt bez Rīgas pašvaldības un “Ghetto” organizācijas atbalsta. Liels darbs tika ieguldīts šogad arī reģionos, tādējādi padarot šīs sacensības par grandiozu un vērtīgu projektu ar plašu dalībnieku loku gan puišu, gan meiteņu konkurencē gan Rīgā, gan ārpus tās,” sacīja RFF prezidents Eduards Borisevičs.

“Esmu pārliecināts, ka asociācija turpinās strādāt pie šī projekta attīstības un tāpat ceru, ka federācija, pašvaldības un tādas organizācijas kā “Ghetto” nepaliks malā. Rīgas federācija un – kā izrādās – arī reģioni ir abām rokā par to, lai vidusskolas vecuma bērniem, kuri neatrod savu aicinājumu lielajā futbolā, būtu iespēja to paveikt telpu futbolā, tādā veidā iesaistoties un papildinot šīs sporta veida rindas,” viņš piebilda.

camera icon Meiteņu fināla posma bildes

camera icon Puišu fināla posma bildes

RFF sadarbības partneri / ģenerālsponsori un tehniskie atbalstītāji / partneri


Stratēģiskie sadarbības partneri
 
lff logo
lass logo 2022
rigas dome logo
logo arena n
fta logo

Partneri
          lerona logo

Ģenerālsponsori un tehniskie atbalstītāji

  synottip-logo
 
adidas logo
komanda-2020
 
baltic xl logo strong apsardze logo

Partneri
      lerona logo    

Partneri
 eskimos_logo_2020.jpg
stelpes 2023
pantone logo mezpils logo beerhouse logo 2019

Partneri
    lerona logo