LIVE Programma

DatumsLaiksNosaukumsNorises vieta
eskimos banner 2020

Līdz šīs nedēļas beigām – 15.aprīlim – komandām joprojām būs iespēja pieteikties tradicionālajam Rīgas futbola čempionātam, kuru organizē Rīgas Futbola federācija (RFF) un Futbola turnīru asociācija (FTA), bet atbalsta Rīgas Dome un Latvijas Futbola federācija (LFF). Atšķirībā no pērnās sezonas šoreiz turnīrs risināsies uzreiz divās līgās – Elites (Latvijas 2.līgas Rīgas reģiona sacensības) un Izaicinājuma (3.līga).

Rīgas futbola čempionāta Elites līgas sacensības plānots aizvadīt atbilstoši Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) noteikumiem, proti, divos apļos, katrai dalībniecei ar katru tiekoties pa reizei mājas laukumā un izbraukumā.

Pamatojoties uz LFF Sacensību organizācijas komitejas lēmumu, šā gada sacensībās Rīgas futbola čempionāta Elites līgas klubiem ieviestas vairākas papildus prasības. Visu komandu galvenajiem treneriem jābūt ar derīgu UEFA-B licenci, bet tiem treneriem, kuriem šobrīd ir C-LFF licence, atļauts vadīt komandu tikai ar nosacījumu, ka treneris ir reģistrējies kārtējiem B-UEFA trenera kursiem.

Tāpat katram klubam jāiesniedz organizatoriem nomas līgums par spēļu stadiona izmantošanu. Gadījumā, ja stadions atrodas pašvaldības (sporta skolas) struktūrā, nepieciešams iesniegt arī pašvaldības apstiprinājumu, ka stadions attiecīgajam klubam būs pieejams līdz sezonas beigām.

Dalībniecēm jāpievērš uzmanība arī tam, ka spēlētāju un oficiālu personu reģistrēšana notiks COMET sistēmā, bet laukuma saimniekiem jānodrošina mača video ieraksts, kas 24 stundu laikā pēc spēles beigām ir jānosūta organizatoriem.

Rīgas čempionāta jaunā sezona tradicionāli tiks atklāta ar Superkausa maču 1. maijā RTU stadionā, kur pērn kausa trofeju ieguvusī FK “Progress” spēkosies ar 2017. gada čempioni “Monarhs-Flaminko”. Pašu čempionātu plānots aizvadīt no šā gada 1.maija līdz 16. septembrim, bet kausa izcīņu – no 6. augusta līdz 23. septembrim.

Patlaban provizorisku dalību sacensībām Rīgas futbola čempionāta Elites (Latvijas 2.līgas Rīgas reģiona sacensībām) līgā apstiprinājušas 11 vienības, kuru vidū ir “Monarhs-Flaminko”, FK “Progress”, “New Project”, FK “Jūrnieks Rīga”, SK “Upesciems/FK Ādaži”, “Albatroz SC”, Ogres novada sporta centrs, FK “Rīnūži Rīga”, “Riga United”FC, “Ghetto FC/Gvatar” un “Babīte”.

Savukārt Izaicinājuma līgā, kur provizoriski sešas dalībnieces varētu aizvadīt divu apļu turnīru, gatavas startēt SK “Kengaroos/Salaspils”, BFS “Reinards-Ropaži”, “Riga United FC 2”, FK “Lielupe 2”, FK “Ādaži/SK Upesciems” un “Zelta Rīga”.

Galīgais dalībnieku un izspēles formāts tiks noteikts sacensību tehniskajās sapulcēs, kas risināsies 19. aprīlī LFF konferenču zālē Grostonas ielā 6b plkst.14.00 (Izaicinājuma līgai) un plkst.16.00 (Elites līgai).

word Turnīra reglaments

word Turnīra pieteikuma forma

RFF sadarbības partneri / ģenerālsponsori un tehniskie atbalstītāji / partneri


Stratēģiskie sadarbības partneri
 
lff logo
lass logo 2022
rigas dome logo
logo arena n
fta logo

Partneri
          lerona logo

Ģenerālsponsori un tehniskie atbalstītāji

  synottip-logo
 
adidas logo
komanda-2020
 
baltic xl logo strong apsardze logo

Partneri
      lerona logo    

Partneri
 eskimos_logo_2020.jpg
stelpes 2023
pantone logo mezpils logo beerhouse logo 2019

Partneri
    lerona logo