LIVE Programma

DatumsLaiksNosaukumsNorises vieta
eskimos banner 2020

Rīgas Futbola federācija (RFF) piedāvā interviju ar organizācijas prezidentu Eduardu Boriseviču, kurā RFF vadītājs atskatās uz paveikto šī gada vasaras periodā un ieskicē aktuālos biedrības paveicamos darbus un nostādītos mērķus ziemas sezonā.

Kā vērtē federācijas paveikto šajā futbolam ne tik vienkāršajā laikā?


Futbols pamazām sāk atgriezties un ir skaidrs tikai viens – tam ir jāturpinās! Vasarā mums izdevās plānoto programmu par visiem simts procentiem – pamatā pludmales futbola pasākumus, Rīgas un minifutbola čempionātus, jaunatnes sacensības. Manuprāt, lielākais izrāviens progresa ziņā tika veikts tieši pludmales futbolā, īstenojot Latvijas un Igaunijas apvienoto līgu. Bijām liecinieki pavisam citam organizatoriskajam līmenim komandu, tiesnešu un citos aspektos. Pavisam skaidrs, ka nākotnē šim turnīram vajadzētu paplašināties visas Baltijas mērogā, pievienojot dalībnieku pulkam arī Lietuvu. Kas attiecas uz pārējiem vasaras turnīriem, Rīgas futbola čempionāts atgriezās mūsu paspārnē pēc viena gada pārtraukuma, kamēr minifutbola sacensības netipiski pabeidzām vien septembrī. Ja agrāk amatieru komandām septembra mēnesis deva iespēju adaptēties telpu futbola videi, tad šogad šī pāreja notiks nekavējoties.

Papildus gribu uzsvērt, ka visām sacensībām – gan esošajām, gan tām, kas vēl notiks, izdevies pavisam citā līmenī atjaunot mājaslapas. Strādājam pie vienotas datubāzes, kas apvienotu visus turnīrus un ar laiku katram spēlētājam būs iespēja daudz uzskatāmāk sekot līdzi savām gaitām sacensībās. Ar jauno mājaslapu izveidi un šo datubāzi saistām cerības papildus cilvēku un komandu piesaistīšanai dalībai amatieru sacensībās, kā arī jaunu partneru atrašanai turnīru atbalstam.

Ar kādiem izaicinājumiem organizācija varētu saskarties gaidāmajā ziemas periodā?

Ziemas sezonu gaidām vienlaikus ar optimismu un piesardzību. Diemžēl pandēmijas radīto seku dēļ esam pieņēmuši lēmumu vairākus pasākumus atcelt, kā piemēram, Rīgas Futbola svētkus bērniem, jo šādas aktivitātes norise uzliktu pārāk lielu atbildību gan mums, gan skolu sporta skolotājiem un klubu treneriem, jo šajā projektā vienuviet mēs pulcējam vairāk nekā 200 bērnu. Arī “Strong” turnīri šogad izpaliks – pavasarī tas tika atcelts un nenotiks arī ikgadējās rudens sacensības, jo tās tradicionāli saistītas ar daudzu ārvalstu komandu piedalīšanos un pašreizējā situācijā no drošības viedokļa norisi nevaram nodrošināt.

Rudens periodā pirmais un galvenais akcents ir pabeigt tos turnīrus, kuri tika apturēti martā. Pirmkārt tas attiecas uz Rīgas telpu futbola čempionātu, kausa un Superkausa izcīņu. Skaidrs, ka priekš komandām tas būs izaicinājums pabeigt sacensības ar to pašu sastāvu, kas spēlēja pirms pusgada. Otrkārt mums ir jāizspēlē martā atceltie korporatīvie kausa izcīņas turnīri – Latvijas IT uzņēmumu, Latvijas komercbanku un citu finanšu struktūru, Latvijas Aviācijas un Latvijas Transporta un Loģistikas uzņēmumu sacensības. Un visbeidzot – pirmo reizi vēsturē vasaras un ziemas sezonas sacensībām būs vienots apbalvošanas ceremonijas pasākums, kas risināsies jaunā vietā – sporta bārā “O’LEARYS”, kas atrodas tirdzniecības centrā “Akropole”.

Runājot par ziemas sezonu, jāatzīmē, ka daudz vēlāk sāksim un agrāk pabeigsim telpu futbola čempionātu, paredzot reglamentā scenāriju, ka turnīrs var beigties ātrāk, ja tas saistīts ar situācijas izmaiņu valstiskā līmenī. Optimistiski vērtēju izredzes aizvadīt korporatīvo turnīru.

Kā esošā krīze ietekmējusi sadarbību ar partneriem?

Šajā sezonā esam piesaistījuši vairākus jaunus partnerus, kā piemēram, iepriekš minēto sporta bāru “O’LEARYS”, bezalkoholisko alu “GO”, sākuši sadarbību ar piedzīvojumu spēli (kvesta istabu) “Real Quest”. Turpinās darbs ar esošajiem partneriem un tikpat intensīvi strādājam arī pie jaunu sadarbības iespēju atrašanas.

Kā RFF darbu ietekmēs jaunās LFF vadības ievēlēšana?

Mūsu organizācija tāpat kā daudzi reģioni cer, ka līdz ar jaunā prezidenta atnākšanu daudz kas mainīsies uz pozitīvo pusi. Būs papildus izaicinājumi, jauni pienākumi un pavērsies jaunas iespējas – jo īpaši reģionos.

Kāds novēlējums Rīgas futbola sabiedrībai šajā grūtajā periodā?

Dzīve turpinās! Futbols tiek spēlēts pat kara laikā. Protams, arī šobrīd visiem nav tie vieglākie laiki, kurus novēlu ātrāk pārdzīvot: spēlētājiem un funkcionāriem neslimot, bet klubiem, komandām un organizācijām būt dzīvotspējīgām un skatīties ar optimismu nākotnē.

RFF sadarbības partneri / ģenerālsponsori un tehniskie atbalstītāji / partneri


Stratēģiskie sadarbības partneri
 
lff logo
lass logo 2022
rigas dome logo
logo arena n
fta logo

Partneri
          lerona logo

Ģenerālsponsori un tehniskie atbalstītāji

  synottip-logo
 
adidas logo
komanda-2020
 
baltic xl logo strong apsardze logo

Partneri
      lerona logo    

Partneri
 eskimos_logo_2020.jpg
stelpes 2023
pantone logo mezpils logo beerhouse logo 2019

Partneri
    lerona logo