LIVE Programma

DatumsLaiksNosaukumsNorises vieta
eskimos banner 2020

Sestdien un svētdien Liepājā lieliskos laika apstākļos notika Latvijas kausa izcīņa pludmales futbolā. Jau ceturto gadu pēc kārtas triumfēja Rīgas komanda “Kreiss”, kas finālā spraigā cīņā ar 3:1 pārspēja citu galvaspilsētas vienību FK “TUC”.

Kā jau pēdējos gados ierasts, kausa izcīņa tika aizvadīta divos posmos – pirmajā dienā komandas sacentās apakšgrupu cīņās, pēc kā astoņas labākās kvalificējās izslēgšanas spēlēm sākot ar ceturtdaļfinālu.

Diemžēl dažādu iemeslu dēļ šoreiz nestartēja trīs Latvijas čempionāta vienības – “FK Zep/Forevers”, VBFK un “PFK Ludza/Grifs AG”, taču tik un cīņā par kausu iesaistījās desmit komandas – pa četrām no Liepājas un Rīgas, kā arī Ropažu un Pāvilostas vienības.

Aizsteidzoties notikumiem pa priekšu – lieli pārsteigumi izpalika. A grupā pārliecinoši triumfēja “RTU/Beerhouse No1”, kas izcīnīja uzvaras visās četrās spēlēs, savukārt B grupā pirmās divas vietas ieņēma vēlākie finālisti “Kreiss” un FK “TUC”, savstarpējā mačā ar 3:1 pārākiem esot “Kreiss” komandai.

Lielākā intriga izvērtās cīņā par otro līdz piekto vietu A grupā. Galīgais vietu sadalījums kļuva skaidrs vien pēc pēdējām divām spēlēm, kurās Ropažu komanda pēcspēles sitienos pārspēja “SLV Pluss”, bet “RTU/Beerhouse No1” izcīnīja minimālu 3:2 uzvaru pār “NP / PFD”, tieši pēdējos atstājot “aiz svītras”.

Izslēgšanas spēļu pirmo kārtu pārvarēja trīs B grupas vienības: “Kreiss” (10:3 pret “SLV Pluss”), FK “TUC” (4:0 pret “Ropažiem”) un “Libava City” (7:1 pret “Mols L”), kā arī A grupas uzvarētāji “RTU/Beerhouse No1”, kas ar 5:0 apspēlēja Pāvilostas komandu.

Vienā no pusfināliem intriga izpalika, “Kreiss” ļoti pārliecinoši ar 13:3 pieveica vienīgo Liepājas blici šajā sacensību stadijā, savukārt otrajā tās bija atliku likām.

Pašreizējie valsts čempioni “RTU/Beerhouse No1” pirmie izvirzījās vadībā, uz ko FK “TUC” atbildēja ar diviem Mihaila Busela un vieniem Uģa Nereta vārtiem. Lai arī Jurģis Žuburs trešās trešdaļas ievadā izdevās vienu bumbu atspēlēt, tomēr FK “TUC” uzvaru neizlaida, tādējādi pirmo reizi komandas pastāvēšanas vēsturē iekļūstot kausa izcīņas finālā.

Un arī fināls izvērtās cienīgs. Sacensību rezultatīvākais spēlētājs Edgars Rubenis atklāja rezultātu, bet Eduards Borisevičs pielaboja partnera sitienu no distances, atjaunojot “status quo”. Par mača “pagrieziena punktu”, iespējams, kļuva strīdīgā situācijā piešķirtā “pendele” uz FK “TUC” vārtiem, ko aukstasinīgi realizēja jau pieminētais E.Rubenis. Pēcāk Dmitrijs Kuzmins paaugstināja rezultāta starpību līdz 3:1, un, lai kā arī necentās FK “TUC”, tomēr spēles rezultāts vairs nemainījās, ceturto gadu pēc kārtas triumfējot “Kreiss” vienībai!

“Kreiss” tika arī pie “fair play” balvas, bet par individuālo trofeju īpašniekiem kļuva:

  • labākais treneris: M.Busels (FK “TUC”),
  • labākais vārtsargs: Artjoms Križanovskis (FK “TUC”),
  • labākais vārtu guvējs: E.Rubenis (“Kreiss”),
  • labākais spēlētājs (MVP): Aivis Poklikajevs (“Kreiss”),
  • par ieguldījumu sporta veida attīstībā: Jevgenijs Poloņņikovs (“Kreiss”).


Daļai komandu pēc kausa izcīņas daudz laika atpūtai nebūs, jo jau 27.jūlijā Majoros tiks aizvadīts Latvijas čempionāta ceturtais posms.

camera icon Dalībnieku foto

camera icon Turnīra foto

video icon
Fināla video

video icon Turnīra video

excel Visi kausa rezultāti

Latvijas kausa izcīņas vēsture

2017.g. “Kreiss” (finālā 3:1 pret FK “TUC”)
2016.g. “Kreiss” (finālā 7:4 pret “Ceresit/RTU”)
2015.g. "Kreiss" (finālā 6:3 pret RTU FC)
2014.g. "Kreiss" (finālā 6:2 pret "Dinamo Lat")
2013.g. "Skonto FK / BFS Atlas" (finālā 6:3 pret "Jauno dinamieti")
2012.g. FK "Honda" (finālā 1:1, 3:2 pēcspēļu sitienu sērijā pret RTU)
2011.g. "Skonto" FK (finālā 5:4 pret "Kreiss")
2010.g. FK "Honda" (finālā 8:6 pret "Dinamo Lat")
2009.g. "VRK/Ludza" (finālā 5:4 pret "Dinamo Lat")

RFF sadarbības partneri / ģenerālsponsori un tehniskie atbalstītāji / partneri


Stratēģiskie sadarbības partneri
 
lff logo
lass logo 2022
rigas dome logo
logo arena n
fta logo

Partneri
          lerona logo

Ģenerālsponsori un tehniskie atbalstītāji

  synottip-logo
 
adidas logo
komanda-2020
 
baltic xl logo strong apsardze logo

Partneri
      lerona logo    

Partneri
 eskimos_logo_2020.jpg
stelpes 2023
pantone logo mezpils logo beerhouse logo 2019

Partneri
    lerona logo