LIVE Programma

DatumsLaiksNosaukumsNorises vieta
eskimos banner 2020
Latvijas Futbola federācija (LFF) arī 2016. gadā turpina attīstīt kampaņu "Es spēlēju futbolu, nāc arī Tu", kuras mērķis ir sabiedrībai nodemonstrēt futbola pievilcību un šī sporta veida pieejamību. Šīgada kampaņa koncentrējas ap treneriem, kuri ikdienā strādā ar meiteņu futbola komandām, lai akcentētu futbola pievienoto vērtību.

"Es spēlēju futbolu, nāc arī Tu" kampaņas mērķis ir piesaistīt vēl vairāk meitenes futbolam un parādīt, cik futbols ir skaists, aizraujošs un interesants. Futbolam ir milzīga pievienotā vērtība, ko katru jauno futbola mīļotāju aicinām izjust uz savas ādas. Futbolam nav robežu, vecuma vai dzimuma ierobežojumu. Futbols sevī iemieso daudzveidīgu vidi, kurā attīstīties, apliecināt sevi, iegūt jaunus draugus un būt veiksmīgam.

Kā uzsver LFF Sieviešu futbola nodaļas vadītāja Ņina Travkina, federācijas sūtība sieviešu futbola attīstības kontekstā ir iespējas nodrošināšana ikvienai gribētājai nodarboties ar futbolu. "LFF sniedz iespēju katrai meitenei pamēģināt šo sporta veidu un tālāk jau pašai saprast, vai tas ir viņai piemērots. Šī ir misija, kurā vienojas ne tikai LFF, bet arī FIFA un tās attīstības vadlīnijas. Mēs kā biedrība cenšamies panākt, lai meitenēm un puišiem ir vienādi nosacījumi un iespējas atrast sevi futbolā, tāpēc šajā kampaņā esam lūguši par to izteikties cilvēkiem, kuri futbola meitenēm ikdienā ir vistuvāk – viņu treneriem. Futbola trenerus vēlamies izcelt īpaši, jo viņu loma un nozīmīgums futbolistu izaugsmē arvien pieaug – viņi ir ne tikai treneri laukumā, bet arī futbolistu pedagogi ārpus tā. Viņi visi kā viens pievienojas tam, ka pamata prātos valdošajiem stereotipiem par futbolu kā par izteikti vīrišķīgu sporta veidu reālajā dzīvē nav. Gan treneriem, gan meiteņu vecākiem galvenais ir fiziski aktīvs bērns, kurš savās ārpusskolas aktivitātēs atrod vietu pašizaugsmei. Un tas ir lieliski, ja šī nodarbošanās bērnam dod ne tikai to, bet arī iespējas atrast jaunus draugus, iegūt labu izglītību vai kļūt par profesionālu sportistu. Dosim iespēju mūsu meitām, māsām, draudzenēm, klasesbiedrenēm vai paziņām atrast sevi futbolā!"

Informācija par treniņu iespējām visā Latvijā

Šim viedoklim pievienojas arī treneri:
 

Tie ir tikai sabiedrībā valdoši stereotipi, ka futbols ir ļoti vīrišķīgs sporta veids. Īstenībā futbols nav vīrišķīgāks par jebkuru citu sporta veidu. Mums ir ļoti sievišķīgas meitenes – Laima Kirtovska (FS METTA/OSC)

Daudzām meitenēm futbols dod iespēju mācīties ārzemēs, lai iegūtu gan labu izglītību, gan iespēju spēlēt futbolu labā līmenī – Anastasija Ročāne (Rīgas Futbola skola)

Galvenais ir piederība futbolam. Tā tu iegūsti gan ārkārtīgi daudz jaunu draugu, gan uzturi sevi labā formā - Liene Vāciete (Riga United FC)

Ir cilvēki, kuri uzskata, ka meitenes, kuras nodarbojas ar futbolu, ir huligāni. Tomēr es redzu, ka ir tieši pretēji. Lai par to pārliecinātos, atliek apmeklēt kaut vai vienu sieviešu futbola spēli. Ieraudzīsiet, kādas skaistas princeses spēlē futbolu - Jevgēņijs Gedertsons (FK Iecava)

Sports ir disciplīna, veselība un pārliecība par sevi. Šobrīd tas ir modē, un tas patīk kā meitenēm, tā arī puišiem. Vecāki domā, ka futbols ir vīriešu sporta veids, tomēr tas jau sen tā vairs nav - Antons Smurovs (Ventspils FA)

Bieži vien ir tā, ka meitenēm ir jāpalīdz pārdzīvot pirmos mirkļus futbolā. Kad viņas iemācās pieturēt bumbu, tad ir gan āķis lūpā, gan rezultāts. Viņas ir jāiedrošina - Aivars Eņģelis (Talsu NSS un FK Laidze)

Es šeit esmu ne tikai kā trenere, bet nu jau jūtu, ka šīs meitenes daļēji ir arī mani bērni. Es mēģinu lauzt stereotipu, ka futbols ir domāts tikai puišiem. Viss ir atkarīgs no pašas meitenes, jo daudzas futbolā ir ļoti sievišķīgas – Laura Voltere (FK Tukums-2000)

Futbols ir sporta veids – nav nozīmes, puišiem vai meitenēm. Paskatieties, kā bērni priecājas. Kāda starpība, kas tas ir par dzimumu. Galvenais ir paši bērni – Olga Kopilova (Rēzeknes BJSS)

Par visām daiļā dzimuma futbola aktivitātēm Latvijā un svarīgākajiem notikumiem iespējams uzzināt sociālā tīkla "Facebook" lapā "Sieviešu futbols".

video icon Noskaties kampaņas "Es spēlēju futbolu, nāc arī Tu" videoklipu

RFF sadarbības partneri / ģenerālsponsori un tehniskie atbalstītāji / partneri


Stratēģiskie sadarbības partneri
 
lff logo
lass logo 2022
rigas dome logo
logo arena n
fta logo

Partneri
          lerona logo

Ģenerālsponsori un tehniskie atbalstītāji

  synottip-logo
 
adidas logo
komanda-2020
 
baltic xl logo strong apsardze logo

Partneri
      lerona logo    

Partneri
 eskimos_logo_2020.jpg
stelpes 2023
pantone logo mezpils logo beerhouse logo 2019

Partneri
    lerona logo