LIVE Programma

DatumsLaiksNosaukumsNorises vieta
eskimos banner 2020

Februāra izskaņa ievadīs jaunās Latvijas Futbola federācijas (LFF) Futbola akadēmijas sezonas sākumu, kur visa gada garumā treniņos un turnīros tiks pulcēti valsts talantīgākie jaunās paaudzes futbolisti no visiem Latvijas reģioniem. Šī būs jau sestā LFF Futbola akadēmijas pastāvēšanas sezona, un šoreiz tā sagaidīta ar vairākiem jaunievedumiem.

Pirmoreiz LFF Futbola akadēmijas vēsturē ar mērķi vēl vairāk stimulēt šī futbola segmenta izaugsmi Latvijā atsevišķas akadēmijas aktivitātes tiks organizētas arī talantīgajām jaunās paaudzes futbolistēm. Latvijas nacionālās sieviešu futbola izlases galvenā trenera Didža Matīsa virsvadībā maijā un augustā norisināsies pirmās trīs talantu skates meitenēm, kurās piedalīsies 2002.-2005. dzimšanas gada futbolistes no Latvijas reģioniem. Tāpat kā puiši, meitenes šajās talantu skatēs kopā ar labākajiem reģionālajiem treneriem aizvadīs divus treniņus dienā, kā arī rīta rosmi un individuālās nodarbības.

Ņemot vērā skaitliski stabilo sieviešu un meiteņu futbola izaugsmi Latvijā, kā arī LFF uzstādījumu, ka attiecīgās jaunatnes klubu akreditācijas iegūšanai no U-7 līdz U-12 vecumā grupā tajā ir jābūt vismaz vienai meiteņu komandai, daiļā dzimuma iekļaušanās LFF Futbola akadēmijā ir loģisks nākamais solis. Pēc šīgada pirmajām talantu skatēm nākotnē tiks aplūkota iespēja labākās futbolistes pulcēt arī reģionālajās izlasēs.

Cits jaunās sezonas jaunievedums ir maijā ieplānotie trīs dienu mācību-treniņu spēļu cikli, kas eksperimentālā kārtā aizstās sezonas pirmos divus reģionālo izlašu turnīrus. Šajos mācību-treniņu spēļu ciklos ierastos mačus uz rezultātu aizvietos atšķirīga formāta spēles, kurās treneri katrai reģionālajai izlasei dos izpildīt konkrētus uzdevumus un uzstādījumus. Spēļu laikā būs paredzēti papildu pārtraukumi, kuros futbolisti varēs saņemt norādījumus no treneriem, bet mačos fiksētie rezultāti būs otršķirīgi. Futbolisti šajos mācību-treniņu spēļu ciklos tiks vērtēti pēc viņu spējām izpildīt dotos uzdevumus.

Sezonas garumā puišiem paredzēti divi mācību-treniņu spēļu cikli, septiņas talantu skates laukuma spēlētājiem un vārtsargiem, pieci reģionālo izlašu turnīri, starptautiskais LFF FA kausa izcīņas turnīrs un tradicionālā Eiropas futbola tūre. LFF Futbola akadēmijas turnīros, talantu skatēs un mācību-treniņu spēlēs šosezon piedalās 2002., 2003. un 2004. dzimšanas gada futbolisti, vecākajiem no kuriem šis ir pēdējais apmācību gads akadēmijā.

Pirmie jaunās sezonas pasākumi februāra beigās norisināsies Elektrum Olimpiskajā centrā Rīgā, bet visus pārējos uzņems LFF mācību un treniņu centrs Staicele. Sezonu ievadīs divi reģionālo izlašu turnīri no 20. līdz 21. februārim un no 27. līdz 28. februārim, kuros tiksies 2002. un 2003. dzimšanas gada futbolistu veidotās reģionālās izlases.

LFF Futbola akadēmijas 2017. gada sezonas pasākumi

Dalībniekus talantu skatēm un reģionālo izlašu spēlētājus sezonas laikā izraugās reģionālo izlašu treneri, lai jaunie futbolisti kvalificētu treneru uzraudzībā un augstas konkurences apstākļos sekmētu savu izaugsmi un sagatavotos iespējamajiem nākotnes izsaukumiem uz Latvijas jauniešu izlasēm. Akadēmijas galvenais treneris ir bijušais Latvijas izlases uzbrucējs Aleksandrs Jeļisejevs.

Šī ir sestā LFF Futbola akadēmijas darbības sezona. Tā sevi pierādījusi kā vērtīgu atskaites punktu jaunatnes izlašu treneriem, kuri iegūst vispusīgu informāciju par labākajiem valsts jaunās paaudzes futbolistiem, kā arī kalpo kā palīgs jauniešu pārejai no futbola 8:8 uz futbolu 11:11.

RFF sadarbības partneri / ģenerālsponsori un tehniskie atbalstītāji / partneri


Stratēģiskie sadarbības partneri
 
lff logo
lass logo 2022
rigas dome logo
logo arena n
fta logo

Partneri
          lerona logo

Ģenerālsponsori un tehniskie atbalstītāji

  synottip-logo
 
adidas logo
komanda-2020
 
baltic xl logo strong apsardze logo

Partneri
      lerona logo    

Partneri
 eskimos_logo_2020.jpg
stelpes 2023
pantone logo mezpils logo beerhouse logo 2019

Partneri
    lerona logo