LIVE Programma

DatumsLaiksNosaukumsNorises vieta
eskimos banner 2020

Jaunā Latvijas Futbola federācijas (LFF) Futbola akadēmijas sezona tika ievadīta ceturtdien un piektdien Rīgā, kad vienkopus pulcējās U-15 vecuma grupas jeb 2001. dzimšanas gada Latvijas reģionu talantīgie jaunie futbolisti. Ļoti saspringtā cīņā pirmo vietu kopvērtējumā izcīnīja Rīgas reģiona pārstāvji.

 

Šīs sezonas pirmajā reģionu izlašu turnīrā tikās Rīgas, Kurzemes, Latgales, Zemgales un Vidzemes reģionālās izlases, kas divu dienu garumā aizvadīja viena apļa turnīru. Cīņas izvērtās ļoti sīvas, kas gādāja par saspringtu situāciju kopvērtējuma tabulā. Par to liecina arī fakts, ka pirmo vietu rīdzinieki nodrošināja vien noslēdzošajā turnīra mačā, kad pārspēja vienaudžus no Kurzemes.

Rīgas reģiona izlase šajā turnīrā uzvarēja divās no četrām spēlēm, cīnījās neizšķiti pret Zemgales pārstāvjiem, kuri ar neizšķirtu rezultātu noslēdza trīs no četriem mačiem, kā arī atzina Vidzemes izlases pārākumu. Vien par punktu no Rīgas reģiona izlases atpalika Latgales pārstāvji, kuriem otrā vieta kopvērtējumā, bet vēl par punktu atpalika labākie šī vecuma futbolisti no Vidzemes.

Turnīra spēļu rezultāti, sastāvi un foto atrodami ŠEIT.

Turnīra simboliskajā izlasē iekļuva pa trim pārstāvjiem no Rīgas – Ēriks Dekoneks (FS Metta), Viktors Kuļepovs (Šitika Futbola skola) un Rūdolfs Zicāns (Šitika Futbola skola) – un Vidzemes izlasēm – Edvards Eniņš (Grobiņas SC), Elvis Ābols (Vidzemes FC/Smiltene) un Matīss Beitāns (Ogres SC). Pa diviem spēlētājiem simboliskajā izlasē pārstāvēja Latgali – Roberts Magrins (BFC Daugavpils) un Ivans Dubodelovs (BFC Daugavpils) - un Zemgali – Deniss Stradiņš (AFA Olaine) un Miks Peilāns (JFA Jelgava) -, bet no Kurzemes reģiona izlases tajā tika iekļauts Maksims Sidorovs (FK Liepāja).

Šomēnes OSC hallē norisināsies vēl viens LFF Futbola akadēmijas reģionu izlašu turnīrs, kad 25. un 26. februārī Rīgā sabrauks U-14 vecuma grupas jeb 2002. dzimšanas gada spēlētāji no Rīgas, Kurzemes, Vidzemes, Zemgales, Latgales un Ziemeļaustrumu reģiona.

Rīgas reģionālās izlases treneri šajā turnīrā bija Dmitrijs Kohans (Šitika Futbola skola), Igors Zeņkovs (Dinamo Rīga) un Arturs Eižvertiņš (Dinamo Rīga), ar Vidzemes futbolistiem strādāja Andis Rozītis (Vidzemes Futbola centrs/Smiltenes BJSS) un Māris Antons (Vidzemes Futbola centrs/FK Valmiera/BSS), kurzemnieku darbu pārraudzīja Igors Kičigins (FA Ventspils), Zemgales reģionālo izlasi vadīja Raimonds Aleksandrovs (FK Iecava) un Kaspars Tiltiņš (Jelgavas BJSS), bet ar Latgales komandu strādāja Andrejs Sipailo (BFC Daugavpils) un Aleksandrs Opekunovs (BFC Daugava).

Turpmākie akadēmijas pasākumi, kā ierasts, norisināsies LFF mācību un treniņu centrā "Staicele". Aprīlī un maijā sekos pa vienam reģionālo izlašu turnīram katrā vecuma grupā, bet jūnijā un augustā norisināsies kopumā piecas talantu skates laukuma spēlētājiem un divas talantu skates vārtsargiem. Tāpat jūnija vidū paredzēts LFF Futbola akadēmijas kausa izcīņas turnīrs, ar kuru noslēgsies 2001. dzimšanas gada futbolistu apmācības cikls akadēmijā, bet septembrī norisināsies noslēdzošie divi reģionālo izlašu turnīri. LFF Futbola akadēmijas sezona, kā ierasts, noslēgsies ar labāko futbolistu došanos Eiropas tūrē, kurā šoreiz piedalīsies U-13 un U-14 vecuma grupas spēlētāji.

LFF Futbola akadēmijas pasākumos visas sezonas garumā tiek pulcēti valsts talantīgie jaunās paaudzes futbolisti, lai kvalificētu treneru uzraudzībā un augstas konkurences apstākļos sekmētu savu izaugsmi un sagatavotos iespējamajiem nākotnes izsaukumiem uz Latvijas jauniešu izlasēm. Šīgada LFF Futbola akadēmijas reģionālo izlašu turnīros un talantu skatēs piedalās 2001., 2002. un 2003. dzimšanas gada futbolisti, kurus rūpīgi atlasa reģionālo izlašu vadītāji un LFF Futbola akadēmijas treneri.

Šī ir piektā LFF Futbola akadēmijas darbības sezona. Līdzšinējos gados akadēmija sevi pierādījusi kā vērtīgu atskaites punktu jaunatnes izlašu treneriem, kuriem tā palīdz iegūt vispusīgu informāciju par labākajiem valsts jaunās paaudzes futbolistiem, kā arī kalpo kā papildu motivācija veiksmīgai jauniešu pārejai no futbola 8:8 uz futbolu 11:11. LFF Futbola akadēmija un tās attīstība ir viens no galvenajiem LFF darba virzieniem turpmākajos gados, tādējādi ar ikdienas treniņiem kvalificētu treneru uzraudzībā un augstas konkurences apstākļos nākotnē sekmējot Latvijas jaunatnes izlašu un nacionālās valstsvienības, kā arī pašu futbolistu starptautisko konkurētspēju.

RFF sadarbības partneri / ģenerālsponsori un tehniskie atbalstītāji / partneri


Stratēģiskie sadarbības partneri
 
lff logo
lass logo 2022
rigas dome logo
logo arena n
fta logo

Partneri
          lerona logo

Ģenerālsponsori un tehniskie atbalstītāji

  synottip-logo
 
adidas logo
komanda-2020
 
baltic xl logo strong apsardze logo

Partneri
      lerona logo    

Partneri
 eskimos_logo_2020.jpg
stelpes 2023
pantone logo mezpils logo beerhouse logo 2019

Partneri
    lerona logo