LIVE Programma

DatumsLaiksNosaukumsNorises vieta
eskimos banner 2020

Laika posmā no 16. līdz 18.janvārim Rīgas Futbola akadēmijas komanda U-13 (2002.g.dzimušie futbolisti), kas sastādīta no labākajiem Rīgas futbola klubu audzēkņiem, galvenā trenera Viktora Mazura (FS "METTA") vadībā "Riga Cup 2015" turnīra U-13 vecuma grupā sešpadsmit komandu konkurencē izcīnīja augsto 5.vietu.

 

Grupu turnīra ietvaros rīdzinieki cīnījās neizšķirti (2:2) ar Krievijas komandu "Baltika", atzina Sanktpēterburgas "Zenit" pārākumu (1:3), kā arī ar rezultātu 3:0 pārspēja Somijas FK "Honka" vienaudžus. Izslēgšanas spēļu kārtā Rīgas Futbola akadēmijas komanda ar 2:0 pārspēja Beļģijas kluba "LOMMEL UNITED" komandu, kā arī ar tādu pašu rezultātu pārspēja Somijas "ROPS" spēlētājus.

Plašāk par komandas startu "Riga Cup" U-13 turnīrā stāsta pieredzējušais futbola speciālists un Rīgas Futbola akadēmijas treneris Aleksandrs Starkovs:

"Zīmīgi, ka šis bija pirmais turnīrs Rīgas Futbola akadēmijas U-13 vecuma puišiem. Vienlaikus šī bija debija komandai starptautiskajā arēnā! Manuprāt, mūsu futbolisti nospēlēja ļoti veiksmīgi. Komandā vienkopus tika sapulcināti spēlētāji no tādiem galvaspilsētas klubiem kā "FS METTA", "Šitika Futbola skola", SK "Super Nova", JDFS "Alberts". Kā jau debijas reizē sākumā visi puiši manāmi uztraucās, tomēr turnīra laikā uztraukums pārgāja. Sacensību pirmajā posmā komanda startēja vienā apakšgrupā ar Sanktpēterburgās "Zenit" jauniešiem, ierindojoties 2.vietā savā grupā. Tikmēr izslēgšanas spēlēs Rīgas Futbola akadēmijas komanda ieņēma pirmo vietu, kopvērtējumā šajā vecuma grupā attiecīgi izcīnot augsto 5.vietu," par komandas startu stāsta Aleksandrs Starkovs.

"Prieks, ka spēļu laikā mūsu futbolisti veidoja bīstamus momentus pie pretinieku vārtiem, aktīvi un agresīvi spēlēja uzbrukumā, gūstot vārtos katrā mačā. Turklāt ar precīziem sitieniem turnīra laikā atzīmējās dažādi futbolisti. Mēs nedrīkstam aizmirst, ka futbols tas ir sports un sāncensība, tāpēc katrā spēlē futbolistiem individuāli un komandai kopumā jāstāda mērķis izcīnīt uzvaru! Tāpēc dubults prieks, ka mūsu spēlētāji visa turnīra laikā bija mērķtiecīgi tieši uzbrukuma veidošanā - šis ir tas elements, kuram Rīgas Futbola akadēmijas treniņos mēs pievēršam pastiprinātu uzmanību," atklāj Aleksandrs Starkovs, kurš arī savas profesionālā futbolista karjeras laikā bija viens no talantīgākajiem un rezultatīvākajiem sava laika Rīgas "Daugava" meistarkomandas uzbrucējiem.

"Mēs kā Rīgas Futbola akadēmijas vadītāji esam priecīgi, ka šī projekta ietvaros ne tikai tiek organizēti kopīgi treniņi Rīgas talantīgākajiem futbolistiem, bet arī komanda piedalās tāda starptautiska mēroga nozīmīgā futbola turnīrā kā "Riga Cup", kur tradicionāli spēlē komandas no tādām valstīm kā Somija, Norvēģija, Zviedrija, Kievija, Nīderlande, Beļģija un citām, kurās jauniešu futbols ir ļoti attīstīts. Rīgas Futbola akadēmijas U-13 komandā vēlos atzīmēt tādus spēlētājus kā kapteinis Jēkabs Laguns (FS METTA), Henrijs Vindelis (Šitika Futbola skola), Deniss Meļņiks (Šitika Futbola skola), Kristiāns Ločmelis (FS METTA), Toms Grīslis (FS METTA) un Sergejs Vilkovs (Šitika Futbola skola)," labākos futbolistus atzīmē bijušais Latvijas nacionālās futbola izlases treneris.

Rīgas Futbola akadēmijas U-13 vecuma komandu turnīra laikā vadīja treneris Viktors Mazurs (FS "METTA"), kuram palīdzēja treneris Ruslans Petkevičs (ŠFS) un vārtsargu treneris Jevgēņijs Belovs. Aleksandrs Starkovs vienlaikus atzīmēja, ka Rīgas Futbola akadēmijas pieredzi gan treniņu veidošanā, gan dalībai starptautiskajos futbola turnīros svarīgi būtu pārņemt arī citu Latvijas reģionu jauniešu izlasēm.


Vairāk informācijas turnīra lapā

RFF sadarbības partneri / ģenerālsponsori un tehniskie atbalstītāji / partneri


Stratēģiskie sadarbības partneri
 
lff logo
lass logo 2022
rigas dome logo
logo arena n
fta logo

Partneri
          lerona logo

Ģenerālsponsori un tehniskie atbalstītāji

  synottip-logo
 
adidas logo
komanda-2020
 
baltic xl logo strong apsardze logo

Partneri
      lerona logo    

Partneri
 eskimos_logo_2020.jpg
stelpes 2023
pantone logo mezpils logo beerhouse logo 2019

Partneri
    lerona logo