LIVE Programma

DatumsLaiksNosaukumsNorises vieta
eskimos banner 2020

Svētdien, 24. septembrī, “Futbola Dienas 2017” ietvaros RTU mākslīgā seguma laukumā Rīgā, Daugavgrīvas ielā 56a, sesto reizi risinājās Rīgas Futbola federācijas (RFF) organizētais un Latvijas Futbola federācijas (LFF) atbalstītais veterānu minifutbola (8x8) kausa izcīņas turnīrs. Astoņu komandu konkurencē otro gadu pēc kārtas triumfēja “SFS/Sportima”, sudraba godalgas izcīnīja FK “Rīnūži Rīga”, savukārt trešajā vietā ierindojās “Viesulis” vecmeistari.

Visas astoņas turnīra dalībnieces ar izlozes palīdzību tika iedalītas divās apakšgrupās pa četrām vienībām katrā. Divas labākās komandas no katras grupas cīņu par uzvaru turpināja pusfināla stadijā, kamēr pārējās pēc līdzīga formāta sadalīja 5.-8. pozīciju.

A apakšgrupā vislabāk sevi apliecināja “FREE” futbolisti, kuri ar identisku rezultātu – 1:0 – triumfēja visos mačos, pārspējot “JUVS”, FK “IMPAKT” un “Viesulis” vienības. Ar sešiem izcīnītiem punktiem otru ceļazīmi uz pusfinālu nopelnīja “Viesulis” (2:1 pret “JUVS” un 2:0 pret FK “IMPAKT”), kamēr pa vienam punktam sakrāja FK “IMPAKT” un “JUVS” vienības, kuru savstarpējais mačs noslēdzās ar bezvārtu neizšķirtu.

Tikmēr veterānu minifutbola kausa izcīņas turnīra B grupā divas pirmās vietas nodrošināja FK “Rīnūži Rīga” un “SFS/Sportima”, katra savācot pa sešiem punktiem. Līderu savstarpējā mačā FK “Rīnūži/Rīga” bija pārāka ar minimālu 1:0 handikapu, kas komandai garantēja iespēju ierindoties pašā kopvērtējuma tabulas augšgalā. FK “Rīnūži/Rīga” bija pārāka arī pār “Petrow” vienību (1:0), savukārt vienīgo neveiksmi piedzīvoja cīņā ar “Aizkraukle” veterāniem – 1:3. Tikmēr nākamā čempione “SFS/Sportima” abos pārējos dueļos ieguva maksimāli iespējamos sešus punktus (3:0 pret “Aizkraukle” un 2:0 pret “Petrow”).

Sacensību pusfinālā veiksmīgāk sevi apliecināja abas B apakšgrupas vienības. Proti, “SFS/Sportima” ar 1:0 pieveica “FREE”, savukārt FK “Rīnūži Rīga” ar 3:1 lika kapitulēt “Viesulis” futbolistiem. “FREE” komandai, kas perfekti aizvadīja grupu turnīra stadiju, neizdevās iegūt arī bronzas godalgas, jo “mazajā finālā” tā ar 0:1 piekāpās “Viesulis” vienībai, savukārt mačā par zelta medaļām pēc neizšķirti (2:2) aizvadīta pamatlaika “SFS/Sportima” “pendeļu” sērijā ar 2:0 pieveica FK “Rīnūži Rīga”, tādējādi revanšējoties par neveiksmi priekšsacīkstēs un otro gadu pēc kārtas triumfējot veterānu minifutbola kausa izcīņā.

Mačā par 5. vietu “Petrow” ar 3:0 uzveica “JUVS”, kamēr cīņā par 7. pozīciju FK “Impakt” ar 2:0 apspēlēja “Aizkraukle” veterānus.

Turnīra trīs labākās komandas saņēma medaļas, kausus, bet visi dalībnieki – garšīgas balvas no organizatoriem. Par rezultatīvāko spēlētāju kļuva čempionvienības pārstāvis Andrejs Maksimovs, kurš kopumā guva 5 vārtus, bet Igors Koržs (arī “Sportima/SFS”) organizatoru vērtējumā tika atzīts par labāko treneri/menedžeri. Kā labākais spēlētājs tika sveikts Mihails Čebotarjovs (FK “Rīnūži Rīga”), par vērtīgāko vārtsargu atzīts Oļegs Fiļs (“FREE”), savukārt “fair play” nominācijā korektākās vienības statusu iemantoja “Viesulis”.

excel Turnīra rezultāti

camera icon Dalībnieku foto

camera icon
Turnīra foto

video icon
Turnīra video

RFF sadarbības partneri / ģenerālsponsori un tehniskie atbalstītāji / partneri


Stratēģiskie sadarbības partneri
 
lff logo
lass logo 2022
rigas dome logo
logo arena n
fta logo

Partneri
          lerona logo

Ģenerālsponsori un tehniskie atbalstītāji

  synottip-logo
 
adidas logo
komanda-2020
 
baltic xl logo strong apsardze logo

Partneri
      lerona logo    

Partneri
 eskimos_logo_2020.jpg
stelpes 2023
pantone logo mezpils logo beerhouse logo 2019

Partneri
    lerona logo