LIVE Programma

DatumsLaiksNosaukumsNorises vieta
eskimos banner 2020

Sestdien, 28. maijā, RTU stadionā Pārdaugavā jau 12. reizi ar Latvijas Futbola federācijas (LFF) atbalstu risinājās tradicionālais veterānu turnīrs “Ulmanis & Smirnovs Kauss 2016”, kurā uzvaras laurus plūca pašmāju komanda “Ostenieks”, godpilnajā otrajā vietā atstājot ciemiņus no Lietuvas - “Žagare” vienību.

Latvijas futbola vecmeistaru kopienu, kā ierasts, sacensībās pārstāvēja “Daugava” un “Ostenieks”, kamēr kaimiņvalsts turnīrā piedalījās ar “Žagare” un “Šauļi” vienībām. Atbilstoši turnīra reglamentam ar izlozes palīdzību komandas tiks sadalītas divos pusfināla pāros, kur finālistus noskaidroja 2x30 minūšu ilgos mačos. Abas pusfināla veiksminieces turpināja cīņu par uzvaru turnīrā, kamēr pusfinālu zaudētājas mērojās spēkiem mačā par trešo vietu.

Pusfināla ietvaros “Žagare” visnotaļ pārliecinoši ar 3:0 pārspēja “Šauļi” komandu, savukārt Latvijas klubu savstarpējā “derbijā” pēc ļoti līdzvērtīga cīniņa “Ostenieks” ar minimālu 1:0 handikapu uzveica “Daugava” vecmeistarus.

Mačā par trešo vietu “Daugava”, gūstot vārtus pašā cīņas izskaņā, ar 1:0 uzveica pērn zelta godalgas izcīnījušo “Šauļi” vienību, kas pēc triumfa gadu iepriekš šoreiz palika ārpus pirmā trijnieka.

Savukārt par intriģējošāko un aizraujošāko dueli kļuva pats fināla mačs. Pirmā puslaika gaitā “Žagare” izvirzījās vadībā, uz ko Latvijas klubs atbildēja ar teicami realizētu standartsituāciju otrā puslaika vidū. Tā kā spēles pamatlaikā, kas noslēdzās 1:1, uzvarētājs noteikts netika, cīņa turpinājās “pendeļu” sērijā, taču arī šeit intriga neizpalika. Pēc katras komandas izpildītiem pieciem 11 metru sitieniem rezultāts arvien bija neizšķirts (3:3), un tikai nākamajā piegājienā līdz ar precīzu raidījumu un sāncenšu misēkli “Ostenieks” nodrošināja sev uzvaru.

Uzreiz pēc turnīra noslēguma risinājās svinīgā sacensību dalībnieku apbalvošanas ceremonija, kurā piedalījās arī pats sacensības klātienē vērojušais pasākuma “vaininieks” Georgijs Smirnovs.

Visas komandas un futbolisti tika apbalvoti ar kausiem un piemiņas medaļām. Tāpat tika noteikti vērtīgākie katras vienības futbolisti individuālajā vērtējumā, kurus izvēlējās kapteiņi. Par vērtīgāko “Daugava” rindās tika atzīts Ivars Zvirbulis, čempionvienības “Ostenieks” rindās šo godu izpelnījās vārtsargs Vladimirs Celousovs, savukārt viesu sastāvos nominēti tika Virgerdas Kavolis (“Šauļi”) un Saulius Kužmarskis (“Žagare”).

Ar piemiņas apbalvojumiem tika godināts arī G.Smirnovs un visus mačus apkalpojušie tiesneši. Pēc apbalvošanas ceremonijas sacensību dalībniekiem tika organizēts bankets, kur izbijušie futbola meistari varēja turpināt izbaudīt turnīra neoficiālo daļu brīvā un nepiespiestā atmosfērā.

Arī šogad turnīra dalībnieku pulku kuplināja tādi aizgājušo gadu Latvijas futbola skatuves meistari kā Jānis Zeltiņš, I.Zvirbulis, Ojārs Strazds, Georgijs Isajevs, Pāvels Korčagins un citi.
 

RFF sadarbības partneri / ģenerālsponsori un tehniskie atbalstītāji / partneri


Stratēģiskie sadarbības partneri
 
lff logo
lass logo 2022
rigas dome logo
logo arena n
fta logo

Partneri
          lerona logo

Ģenerālsponsori un tehniskie atbalstītāji

  synottip-logo
 
adidas logo
komanda-2020
 
baltic xl logo strong apsardze logo

Partneri
      lerona logo    

Partneri
 eskimos_logo_2020.jpg
stelpes 2023
pantone logo mezpils logo beerhouse logo 2019

Partneri
    lerona logo