LIVE Programma

DatumsLaiksNosaukumsNorises vieta
eskimos banner 2020

Nervu kutinoši momenti visas spēles garumā, spriedze līdz pēdējām spēles sekundēm, rūgts sarūgtinājums pēcspēles sitienu sērijā zaudētājiem un bezgalīgas laimes emocijas uzvarētājiem. Aptuveni tā var izteikties par Rīgas Skolu telpu futbola kausa zēnu finālspēli. Turpretī, meiteņu duelī rezultatīva un pārliecinoša dominance vienas komandas izpildījumā.

25. aprīlī, Elektrum Olimpiskajā sporta centrā, tika aizvadītas Rīgas Skolu telpu futbola kausa fināla spēles, kur medaļas savā starpā sadalīja četras meiteņu un tikpat zēnu komandas.

Ar Portugāles valstvienības vadošā trenera meistarklasi tiek atklāta Rīgas Skolu telpu futbola kausa finālu diena.

Laika posmā no 25. līdz 26. aprīlīm Rīgā viesojās Portugāles izlases galvenais treneris - Žorže Brazs (Jorge Braz – aut.). Žorze Braza viesošanās Rīgā bija paredzēta pašmāju “B-UEFA Futsal” un “C-LFF Futsal” telpu futbola treneru kursa programmas dalībniekiem. Bez teorētiskām zināšanām vajadzīgas arī praktiskās, tādēļ labākie Rīgas Skolu telpu futbolisti, Portugāles trenera vadībā, aizvadīja 1 stundu garu treniņu, kura laikā lielu zināšanu klāstu guva gan treneri un klātienē esošie skatītāji, gan treniņa procesā iekļautie spēlētāji. Vērts pieminēt, ka klātienē šo treniņu vēroja arī Latvijas Telpu futbola virslīgas klubu FK Nikars un FK Raba galvenie treneri Orlando Duerte un Artūrs Šketovs. Interesants fakts, ka nesenā pagatnē Orlando Duarte būdams Portugāles izlases trenera amatā kā trenera asistentu bija izvēlējies tieši Žorže Brazu.

Cīņas par bronzas medaļām iesākās ar Daugavgrīvas un 46. vidusskolu dueli.

Lai arī pirms spēles favorītes uzvarai šajā spēlē tika uzskatīta Rīgas 46. vidusskolas meiteņu komanda, tomēr Daugavgrīvas vidusskolnieces bija citās domās un jau spēles otrajā minūtē Marija Barčuka vispirms pirmo reizi sarūgtina sāncenses, tad piektajā minūtē Marija spēj dubultot Daugavgrīvas vidusskolas pārākumu. Pirmā puslaika starplaikā komandas devās ar rezultātu uz tablo 2:0 par labu daugavgrīvietēm. Otrā puslaika izskaņā Marija Barčuka gūst Savus trešos vārtus spēlē, tādējādi jau pirmajā spēlē fani izbauda pirmo hat-trick Marijas Barčukas izpildījumā. Punktu šajā spēlē pieliek Ērikas Gricijenko vārtu guvums, kurš rezultātu padara jau 4:0.

Spēles rezultāts 4:0 par labu Daugavgrīvas vidusskolai.

Daugavgrīvas vidusskolas vārtu guvējas: Marija Barčuka - 3 gūti vārti; Ērika Gricijenko - 1 gūti vārti;

Vārti pēdējā spēles minūtē garantē pirmo pēcspēles sitienu sēriju Rīgas Skolu telpu futbola kausa vēsturē.

Mazrezultatīva, bet toties saspringtu momentu pildīta spēle izvērtusies starp Rīgas 40. un 25. vidusskolām. Pirmais spēles rezultātu izdodas atklāt 40. vidusskolas zēnu komandai, kura pateicoties Artjoma Zamullo veiksmīgai spēlei vārtu priekšā ļauj pārņemt vadību spēlē. 40. vidusskolas veiksmīga spēle aizsardzībā ļauj noturēt minimālu vārtu starpību līdz spēles pēdējai minūtei, kad Kristiāna Dudkeviča veiksmīga tālšāviena rezultātā, Rīgas 25. vidusskola atgriež intrigu spēlē.

Ar vienlīdzīgu 1:1 rezultātu komandām ir par maz, lai noskaidrotu bronzas medaļas īpašniekus, tādēļ izšķirt spēles uzvarētāju varēja tikai un vienīgi pēc skatītāju saldā ēdiena jeb pēcspēles sitienu sērijas. Veiksmīgāki un meistarīgāki izrādas 40. vidusskolas zēni, kuri realizē trīs no trim pēcspēles sitieniem un sezonas pēdējā spēlē gūst uzvaru, karot kaklā bronzas medaļas.

Spēles pamatlaika rezultāts 1:1. Pēcspēles sitienu sērijā 3:1 par labu 40. vidusskolai.

40. vidusskolas vārtu guvēji: Artjoms Zamullo - 1 gūti vārti;

25. vidusskolas vārtu guvēji: Kristiāns Dudkevičs - 1 gūti vārti;

Rīgas Skolu telpu futbola meiteņu kausa finālā pārliecinošs sniegums 71. vidusskolas meiteņu komandas izpildījumā.

Neapstrīdami Rīgas 71. vidusskolas meiteņu komanda tika uzskatīta par sezonas favorīti, ko arī sezonas laikā spēja pierādīt darbos - līdz fināla spēlei gūti 51 un ielaisti vien 2 vārti. Tikmēr 54. vidusskolai ceļš uz finālu nebūt nebijis viegls. Posma pirmajā etapā divi zaudējumi no trim spēlēm un divas smagas uzvaras play-off posmā pār Vācu ģimnāziju un 46. vidusskolu (2:1; 3:0).

Līdzīgi kā visas sezonas gaitā arī finālā savu spēli uzspiest spēja 71. vidusskolas meiteņu komanda, kurai izdevās gūt vārtus jau spēles 20. sekundē pēc Olgas Zadorožņukas filigrāna uzbrukuma noslēguma. Spēles laikā fani spēja sagaidīt vēl vienu hat-trick un šoreiz jau Vasilisas Sadikovas izpildījumā, kurai lielisks sniegums kausa finālspēlē. Mazliet līdz hat-trick pietrūkst Olgai Zadorožņukai un Anastasijai Čemirtānei, kurai pa diviem vārtiem finālā. Savukārt 54. vidusskolnieces spējušas atbildēt vien ar vieniem vārtiem. Summējot gūtos vārtus, gūstam 7:1 par labu 71. vidusskolai.

Spēles rezultāts 7:1 par labu Rīgas 71. vidusskolai.

71. vidusskolas vārtu guvējas: Anastasija Čemirtāne - 2 gūti vārti; Olga Zadorožņuka - 2 gūti vārti; Vasilisa Sadikova - 3 gūti vārti;

FINĀLA VĒRTĪGĀKĀ SPĒLĒTĀJA - Anastasija Čemirtāne no Rīgas 71. vidusskolas.

Zēnu finālspēle - Kausa vicečempioni pret sezonas debitanti!

Emocijas, spriedze un neziņa par uzvarētāju līdz par pēcspēles sitienu sērijas pēdējam sitienam liek noprast, ka Rīgas Skolu telpu futbola kausa zēnu fināls viennozīmīgi attaisno sava centrālā notikuma statusu. Kausa vicečempioni pret sezonas debitanti, rezultatīvākais turnīra spēlētājs pret turnīra vienu no labāko aizsardzības brigādi jeb Rīgas Purvciema vidusskola pret Tehnisko koledžu.

Spēles ievadā Ņikita Žarovs (rezultatīvākais kausa spēlētājs) gūst ātrus vārtus jau spēles trešajā minūtē un tāds rezultāts spēlē paliek nemainīgs līdz par spēles otrā puslaika sestajai minūtei, kad pēc neveiksmīgas Tehniskās koledžas vārtussarga spēlei ar rokām, bumba kuriozi ielec vārtos. Spēles 35. minūtē atkārtoti iniciatīvu spēlē pārņem Rīgas Tehniskā koledža, bet spēles galotnē fantastiskā Vladislava Ciganika lidojumā un sitienā ar galvu, Purvciema vidusskola atgriežas spēlē un nodrošina futbola saldāko odziņu - pēcspēles sitienu sēriju.

Arī pēcspēles sitienu sērija neliek vilties. Abas komandas pārliecinoši realizē trīs no trim dotām iespējām, bet ceturtā sitienu sērija izrādījusies liktenīga. Vispirms pie bumbas devās Tehniskās koledžas spēlētājs Ņikita Ļevaševs, kurš nespēj realizēt sitienu, bet tad Artjoms Korotkevičs nodrošina Purvciema vidusskolai zelta medaļas, raidot bumbu precīzi vārtu devītniekā.

Fantastiskas emocijas, laimes asaras un bezgalīga lepnuma sajūta ikvienam Purvciema vidusskolas atbalstītājam un pelnīti gūtas zelta medaļas!

Spēles pamatlaika rezultāts 2:2; Pēcspēles sitienu sērijā 4:3 par labu Purvciema vidusskolai.

Purvciema vidusskolas vārtu guvēji: Vladislavs Ciganiks - 1 gūti vārti; Artjoms Korotkevičs - 1 gūti vārti;

Tehniskās koledžas vārtu guvējs: Ņikita Žarovs - 2 gūti vārti.

FINĀLA VĒRTĪGĀKAIS SPĒLĒTĀJS - Ņikita Žarovs no Tehniskās koledžas.

Finālu translāciju nodrošināja Sportacentrs.com televīzija, kur arī uz doto brīdi ir iespēja noskatīties fināla spēļu pilnu video ierakstu.

Sezonas TOP10 vietu sadalījums zēniem:

1.vieta - Purvciema vidusskola
2.vieta - Tehniskā koledža
3.vieta - 40. vidusskola
4.vieta - 25. vidusskola
5.vieta - Zolitūdes ģimnāzija
6.vieta - 53. vidusskola
7.vieta - 51. vidusskola
8.vieta - 71. vidusskola
9.vieta - 1. ģimnāzija
10.vieta - 49. vidusskola

Sezonas TOP10 vietu sadalījums meitenēm:

1.vieta - 71.vidusskola
2.vieta- 54.vidusskola
3.vieta - Daugavgrīvas vidusskola
4.vieta - 46. vidusskola
5.vieta - Vācu ģimnāzija
6.vieta - Rīnūžu vidusskola
7.vieta - 40. vidusskola
8.vieta - 21. vidusskola
9.vieta - Purvciema vidusskola
10.vieta - 22. vidusskola

Video un foto atskati, kā arī statistika un atskati ir pieejami Rīgas Skolu telpu futbola kausa oficiālajā Facebook lapā un Instagram kontā (@skolufutbols).

Turnīru organizēja Latvijas Telpu futbola asociācija (LTFA), Ghetto Games un Rīgas domes Izglītības, Kultūras un Sporta departamenta Sporta un jaunatnes pārvalde. Rīgas Skolu telpu futbola kauss norisinās sadarbībā ar Latvijas Futbola federāciju (LFF), Rīgas Futbola federāciju (RFF), autoskolu Credo Autoprieks, Biznesa, mākslas un tehnoloģiju augstskolu RISEBA, NIKE un LTFA Virslīgas un 1. līgas atzītākajiem specialistiem jeb mentoriem.

RFF sadarbības partneri / ģenerālsponsori un tehniskie atbalstītāji / partneri


Stratēģiskie sadarbības partneri
 
lff logo
lass logo 2022
rigas dome logo
logo arena n
fta logo

Partneri
          lerona logo

Ģenerālsponsori un tehniskie atbalstītāji

  synottip-logo
 
adidas logo
komanda-2020
 
baltic xl logo strong apsardze logo

Partneri
      lerona logo    

Partneri
 eskimos_logo_2020.jpg
stelpes 2023
pantone logo mezpils logo beerhouse logo 2019

Partneri
    lerona logo